Klanjana dženaza

Mostar se oprostio od Muhameda Sipovića; posljednje žrtve avionske nesreće

Vijesti / Flash | 18. 05. 2017. u 18:07 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki broj građana Mostara i BiH klanjao je danas dženazu-namaz Muhamedu Sipoviću, 19-godišnjaku koji je izgubio život u stravičnoj avionskoj nesreći koja se dogodila u subotu. Sipović, koji je dan nakon nesreće trebao proslaviti svoj 20-ti rođendan, ukopan je na Gradskom groblju Sutina, a s ovog svijeta ispratili su ga brojni članovi obitelji, prijatelji, kolege i sugrađani, piše Dnevni avaz.

Dženazu-namaz predvodio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar Suljo ef.Cikotić koji je u svom obraćanju kazao kako se Muhamed uvijek u društvu isticao po svojoj dobroti i vrlinama.

''Bio je dobar prijatelj, marljiv i vrijedan učenik, dobar sportaš. Živio je povučenim životom ali je bio drag i priznat među svojim prijateljima. Ovo je trenutak kada su riječi suvišne, kada je šutanja najbolji govor. Svima nama je teško a naravno najteže je roditeljima, prijateljima i rodbini našeg dragog Muhameda, koji su s njim dijelili trenutke života i mladosti'', kazao je između ostalog ef. Cikotić.

Dženazi su osim brojne rodbine, prijatelja i kolega rahmetli Muhameda prisustvovali i plivači Plivačkog kluba Velež, čiji je Muhamed bio član, njegovi nastavnici i profesori iz Srednje elektrotehničke škole koju je ranije pohađao, kao i delagacija Gradske uprave predvođena gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem.

Kopirati
Drag cursor here to close