Bušači u akciji

Tko i zašto buši gume po Bijelom brijegu?!

''Ovakav vandalizam nije rješenje.''
Vijesti / Flash | 11. 01. 2023. u 08:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Probušene su gume na četiri vozila u Ulici Bleiburških žrtava iznad škole u naselju Bijeli brijeg.

Na Facebook stranici Žućo, navedeno je pismo u kojem se navodi kako cijela ulica nema vidljiv znak zabrane parkiranja, te da se tu parkira jako velik broj vozila.

Dozvoljava zakon?

''Smetalo to nekome ili ne, zakon dozvoljava. Da postoji znak zabrane parkiranja policija bi mogla pisati kazne, sprečavati parkiranje, učiniti nešto. Večeras je nepoznata osoba ili više njih u navedenoj ulici nožem izbušila gume na četiri vozila. Sva četiri vozila su u vlasništvu djelatnika jednog od rehabilitacijskih centara u blizini. Djelatnici su već primali prijetnje od osobe koja tvrdi da je "cesta njena", da je "to vlasništvo njenog muža" i sl'', navodi se na stranici.

Također, navedeno je kako su i policajci bili na uviđaju, te je utvrđeno da za sada nema znaka zabrane parkiranja, te da nitko još ne može zabraniti parkiranje u istoj, sve dok se znak ne postavi.

''Cesta jeste javno dobro i ne može je nitko prisvajati. Ovakav vandalizam nije rješenje, valjda živimo u 21.stoljeću. Za sve ima rješenje, ali uništavanje tuđe imovine ne vodi k tomu! Nanesena je velika materijalna šteta ljudima koji nesebično pomažu drugima i druge podižu iz mrtvih. Ovo je sramota za Mostar'', navodi se na stranici.

Slovo zakona

Inače, po Članku 69. Zakona o osnovama sigurnosti prometa ''vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo na mjestu na kojem bi ono ugrožavalo sigurnost drugih sudionika u prometu ili predstavljalo smetnju za normalan tok prometa ili kretanje pješaka''.

Također, po članku 73. istog zakona ''vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo na pločniku odnosno na pješačkoj stazi ako to nije izričito regulirano prometnim znakom, a dozvoljeno je parkiranje, mora se ostaviti najmanje 1,6 m širine na površini za kretanje pješaka, s tim što ta površina ne može biti uz rub kolnika''.

Kopirati
Drag cursor here to close