Boris Trajkovski

Mostar: Obilježena 12. godišnjica stradanja makedonskog predsjednika

Vijesti / Flash | 26. 02. 2016. u 11:55 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polaganjem vijenaca ispred Spomen obilježja na Matića brdu kod Mostara danas je obilježena dvanaesta godišnjica pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog koji je zajedno sa suradnicima i članovima posade stradao u zrakoplovnoj nesreći prilikom dolaska na Međunarodnu investicijsku konferenciju.

Vijence su položili predstavnici Ministarstva vanjskih poslova BiH, Ministarstva obrane BiH, predstavnici diplomatskog kora u BiH, predstavnici Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije te predstavnici Udruge Makedonaca u BiH.

U ime predsjednika Republike Makedonije vijenac je položio Milutin Arsoski, u ime Vlade Republike Makedonije Elena Kuzmanovska te direktor Glavnog stožera Armije Republike Makedonije Dimče Petrovski.

''Danas smo se okupili na ovom mjestu kako bi smo obilježili dvanaestu godišnjicu tragične pogibije predsjednika Borisa Trajkovskog, te šest njegovih suradnika i dva člana posade. Svi koji smo tada čuli tu vijest nadali smo se i željeli vjerovati da ona ipak nije istina. Vjerovali smo do zadnjeg trena da će se predsjednik Trajkovski sa zakašnjenjem ipak pridružiti na Međunarodnoj gospodarskoj konferenciji u Mostaru'', kazao je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić obraćajući se nazočnima.

Dodao je kako se taj dan dogodila tragedija u kojoj je Republika Makedonija ostala bez svog predsjednika, makedonski narod i građani bez istinskog vođe i državnika, a BiH i Grad Mostar bez dragog i poštovanog prijatelja.

''Boris Trajkovski je tijekom cijelog svog političkog djelovanja gradio mostove suradnje koji su povezivali narode na našim prostorima. Mi danas, kao i svih proteklih 11 godina obilježavajući ovu tragediju, ugrađujemo još jedan kamen u jedan iskreni i čvrsti duhovni i prijateljski most koji će nas trajno podsjećati na njega'', istaknuo je gradonačelnik Mostara.

Elena Kuzmanovska podsjetila je na važnu snagu koju je imao predsjednik Trajkovski boreći se za mir i suradnju, te jačanje prijateljskih veza sa susjednim zemljama.

Kopirati
Drag cursor here to close