U Gradskoj vijećnici

Mostar: Obilježen Dan civilne zaštite, uručene pohvale za sve službe

Stožer civilne zaštite Grada Mostara na prijedlog Službe Civilne zaštite i vatrogastva donio je odluku o dodjeli priznanja i nagrada civilne zaštite u vidu pohvale za sve službe koje djeluju u sklopu u sustavu zaštite i spašavanja Grada.
Vijesti / Flash | 04. 03. 2024. u 15:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Gradskoj vijećnici Grada Mostara danas je obilježen je 1. ožujka Međunarodni dan Civilne zaštite, a koji se obilježava i kao Dan Civilne zaštite FBiH.

Stožer civilne zaštite Grada Mostara na sjednici održanoj 15. 2.2024. godine na prijedlog Službe Civilne zaštite i vatrogastva donio je odluku o dodjeli priznanja i nagrada civilne zaštite u vidu pohvale za sve službe koje djeluju u sklopu u sustavu zaštite i spašavanja Grada.

Pohvale je uručio gradonačelnik Mostara Mario Kordić koji je tom prigodom čestitajući Dan civilne zaštite istaknuo kako će se Grad u budućnosti još više angažirati na stvaranju kvalitetnih uvjeta i nabavci materijalno tehničkih sredstava za rad svih onih koji su uključeni u sustav Civilne zaštite.

Nagrađeni su zahvalili na činjenici da je njihovo rad i djelovanje prepoznato te su istaknuli kako je u posljednje tri godine evidentan napredak u svim segmentima kada je u pitanju civilna zaštita te suradnja između njih Grada Mostara.

Pohvale su dobili: Dom zdravlja Mostar, JU KB ''Dr. Safet Mujić'', ''Veterinarska stanica Bišće polje'' d.o.o. Mostar, J.P. ''Komunalno'' Mostar, J.P. ''Vodovod'' Mostar, HP ''Investing'' d.o.o. Mostar, Gorska služba spašavanja – Stanica Mostar, Hercegovačka gorska služba spašavanja Mostar, ''Interventna spasilačka služba'' Mostar, ''Sportsko-ekološka udruga Hercegovina'' Mostar, ''RK Mosatar'', Crveni križ Grada Mostara, DVD Park prirode Rujište, DVD Bijelo polje, DVD Jugoistok Blagaj, DVD Buna i DVD Polog.

U Gradu Mostaru od 2004. godine operativno djeluje Služba civilne zaštite i vatrogastva Grada Mostara, Stožer civilne zaštite Grada Mostara, a uz to danas i devet službi zaštite i spašavanja organiziranih u 17 pravnih subjekata i udruženja građana sa područja Grada Mostara koji zajedničkim djelovanjem spašavaju, štite i brinu za živote građana i građanki Mostara, ali i šire, priopćio je Grad Mostar u ponedjeljak.

Kopirati
Drag cursor here to close