Samo bacaj

Mostar ne briga: Uginule ovce bačene pored mosta

''Ovce su bačene na nekih sto metara od novog kolektora, te nam još samo u ovom gradu fali antrax'', komentira čitatelj uz priložene fotografije.
Vijesti / Flash | 05. 07. 2019. u 10:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije uginule ovce bačene su južno od mosta Franje Blaževića u Mostaru, na jednoj od obližnjih divljih deponija, kako javlja čitatelj portala Bljesak.info.

''Ovce su bačene na nekih sto metara od novog kolektora, te nam još samo u ovom gradu fali antrax'', komentira čitatelj uz priložene fotografije.

Priča nije nimalo bezazlena, uzevši u obzir vrućine te opasnost da su ovce eventualno uginule od neke zarazne bolesti, a lešine se nalaze u blizini rijeke. Također, ovim dijelom se kreću i brojni psi lutalice, ptice i slično koji također mogu biti potencijalni prenositelji zaraze, jer lako mogu doći do ostataka nezbrinutih lešina ovaca.

Nakon ove informacije, odlučili smo odgovore potražiti kod nadležnih inspekcija, no poučeni iskustvom te činjenicom da još uvijek čekamo odgovore na pitanja o bačenom medicinskom otpadu u prošlom tjednu, u južnom dijelu grada, shvatili smo da je to uzaludno i odustali.

Naime, nakon neodgovaranja na upite poslane brojnim ministarstvima i inspekcijama, ili odgovore u stilu ''to nije naš dio posla, pozovite njih'', ponovno dolazimo do teške istine, kako nikog nije briga. Niti ove što bacaju, niti ove koji bi ih trebali sankcionirati, a nažalost, kako vrijeme ide, izgleda, niti ove kojima se baca.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close