Neprofesionalno ponašanje

Mostar: Nakon žalbe roditelja, ravnatelj zatražio da liječnik ne radi više s djecom

Vijesti / Flash | 21. 02. 2017. u 08:25 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roditelji maloljetnog djeteta s posebnim potrebama/smetnjama u psihofizičkom razvoju čije je prebivalište na području Hercegovačko-neretvanske županije žalili su se na rad liječnika u Klinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Naime, roditelji su se žalbom obratili Instituciji Ombudsmena za ljudska prava navodeći kako se liječnik prema njihovom djetetu odnosio neprofesionalno i neprimjereno.

''Roditelji su se obratili žalbom na rad javne zdravstvene ustanove. Naime, prilikom redovnog pregleda, podnositelji žalbe su doveli dijete na kontrolni pregled kod liječnika. Tijekom pregleda, ponašanje liječnika je bilo apsolutno neprimjereno i neprofesionalno, na način da je u potpunosti ugroženo dostojanstvo djeteta i roditelja. Obratili su se menadžmentu zdravstvene ustanove, Ombudsmenima i nadležnoj liječničkoj komori, prigovorom, odnosno žalbom'', rečeno je za Bljesak.info iz Institucije Ombudsmana.

Ombudsmeni su u skladu sa svojim mandatom i nadležnosti zahtijevali od nadležnih organa da odluče o prigovoru.

''Nadležna zdravstvena ustanova je usvojila prigovor roditelja i skrbnika djeteta, kao osnovan. Sukladno odluci, liječnik je uputio ispriku ispred stručnog kolegija Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, te je roditeljima upućena pismenim putem. Također, ravnatelj zdravstvene ustanove je zatražio da navedeni liječnik ne radi sa djecom, kao i da se rad Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju bolje organizira. Postupak pred liječničkom komorom je još u tijeku, a Ombudsmeni su od 23.01.2017. godine, zatražili dostavljanje novih informacija o postupku'', rečeno je iz Institucije Ombudsmena.

Kopirati
Drag cursor here to close