Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Mostar: Malo je potrebno za osmijeh i sreću

Cilj kampanje ''Jedan cvijet, dva osmijeha'' je podsticanje na ljubav i jednakost, kako i jedna od poruka glasi ''Nisi različit, ti si unikat!''.
Vijesti / Flash | 03. 12. 2022. u 08:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski studenti obilježili Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Naime, studentice II godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru (Ena Tiro, Ilma Begović, Lamija Tinjak i Irma Ćibo) u saradnji sa Centrom za djecu i omladinu sa posebnim potrebama, ''Los Rosales'' obilježavaju Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. prosinac, organizacijom i realizacijom kampanje ''Jedan cvijet – dva osmijeha''.

Na radionici s korisnicima Centra, koja je održana 1. prosinca, napravljeni su cvjetovi od papira, ukrašeni emotivnim porukama. Cvjetovi su podijeljeni građanima Grada Mostara, prolaznicima na mostarskim ulicama. Cilj kampanje je podsticanje na ljubav i jednakost, kako i jedna od poruka glasi ''Nisi različit, ti si unikat!''.

Video:  "Jedan cvijet, dva osmijeha"

Video pokazuje da je vrlo malo potrebno za osmijeh i sreću, što je i svrha cijele kampanje. Zadovoljstvo na licima prolaznika sve govori.

''Drago nam je što smo imale priliku da radimo sa divnim osobama i vrlo kvalitetnim kreativcima, te naučimo dosta toga novog. Iako smo na početku bile zabrinute kako će ljudi reagirati, nakon prvog osmijeha za poklonjen cvijet shvatile smo da smo postigle svoj cilj. Naišle smo na divne ljude čije će nam reakcije dugo ostati u sjećanju''- rekla je Ena Tiro, sudionica u kampanji.

''Za mene je ovo bilo prelijepo iskustvo. Smatram da smo odradile dobru kampanju, koja je ispunila sva naša očekivanja. Naučile smo ono najvažnije, a to je da osmijeh ne košta ništa, a vrijedi mnogo. Upoznale smo osobe koje su nam dokazale da su unikati i pružile nezaboravno druženje, koje ćemo sigurno ponoviti'' - naglasila je Ilma Begović, sudionica u kampanji.

Kopirati
Drag cursor here to close