Ljudska prava

Mostar: Kao najmlađi iz zgrade, starac prosvjeduje pred gradskom Vijećnicom

Vijesti / Flash | 15. 02. 2017. u 13:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bez naše suglasnosti dali su joj da izgradi objekt i dvorište u prostorijama koje su nama pripadali. Dali su joj bez išta. To je na sudu, poenta je što je nama u prosjeku 70 godina. To je dokaz da su svi zajedno išli da se to odugovlači da to ostane tako, a mi smo preživjeli granatiranje, to je još gore kršenje ljudskih prava, to su najmarginalnije osobe društva, penzioneri'', priča nam Sead Elezović, koji se u svom osmom desetljeću života odlučio sam prosvjedovati pred mostarskog Gradskom upravom.

Naime, Elezović tvrdi kako je jedna sugrađanka, ne navodeći o kome je riječ, uzurpirala prostor stanara te u njihovu dvorištu napravila svoj prostor od 250 četvornih metara.

Navodeći kako žena koju optužuje za bespravnu gradnju ima rodbinske veze s bivšim djelatnicima Gradske uprave, Elezović tvrdi kako se radi o kriminalu.



''To je inače krimogena skupina, ne možemo ući u uvid da vidimo je li krivotvoren potpis. Umjesto da oni imaju problema s policijom imamo mi stanari, i dešava se da me se na ulicu gurne, to mi se nikad nije desilo, jer ja sam rođeni Mostarac i vazda sam bio i borio se za dobro'', kaže starac.

Navodi kako nisu dobili nikakav dokument od inspekcije te da je, kao najmlađi od svih stanara, preuzeo odgovornost na sebe i poduzeo određene korake.

''Išao sam i ombdusmenu, najmlađi sam među stanarima, preuzeo sam odgovornost da se borim, ali vidi se da je ombdusmen pokazao dobru volju, ali je kasnije bio pod pritiskom'', rekao je i dodao kako im je bespravnom gradnjom ''uzela dvorište, a nama je samo pogled ostao''.

''Onda sam pored toga na ulici doživio verbalne provokacije. Čak je i policija prvi put došla da mi ne bi radili probleme, da nas opomenu, da ne bi vodu prosipali jer će oni deku izlijevati. Iza svaka policijske ophodnje krenuo bi neki rad, oni su prvi dan rušilački pohod mašinerijom napravili, bila je mušmula stara 50 godina, palma, sve su posjekli, policija i inspekcija došle, ali ništa'', rekao je i dodao kako ''ona iz inspekcije nema papir za to što je napravila''.

Kopirati
Drag cursor here to close