Naređena opsežna istraga

Mostar: Glavna tužiteljica stiže na mjesto pada zrakoplova

Vijesti / Flash | 14. 05. 2017. u 07:11 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U istrazi u Mostaru će sudjelovati sve nadležne institucije kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi sa zrakoplovnom nesrećom u Mostaru u kojoj je poginulo pet osoba, potvrđeno je iz Tužiteljstva BiH.

Naime, vršiteljica dužnosti glavnog tužitelja BiH Gordana Tadić naredila je provođenje sveobuhvatnih istražnih radnji, a javnosti će se obratiti nakon što danas oko 12.00 sati dođe na mjesto očevida.

Podsjetimo, ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Slađan Bevanda prilikom posjete mjestu tragedije kod Mostara, kazao je kako će istragu o nesretnom slučaju preuzeti državno tužiteljstvo.

Ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko, istraživački tim i državna tužiteljica Diana Kajmaković stigli su sinoć na mjesto pada zrakoplova.

Jusko je u kratkoj izjavi novinarima kazao da je istraživački tim formiran 30 minuta nakon što je stigla informacija o tragediji.

''Sve istražne jedinice su na terenu. Rano je da se u ovakvim slučajevima izlazi u javnost s bilo kakvim informacijama'', naveo je Jusko.

Državna tužiteljica Kajmaković preuzela je slučaj.

Podsjetimo, pet osoba poginulo je jučer u zrakoplovnoj nesreći u južnom dijelu Mostara. U policiji su naveli da su stradali pilot, troje djece i još jedna mlađa osoba Pad aviona prijavili su u 15.50 sati mještani naselja Rodoč.

Kopirati
Drag cursor here to close