Špago i Marić

Mostar: Formirani medicinski timovi koji su spremni po pozivu otići u Tursku

Marić i Špago posjetili Generalni konzulat Republike Turske u Mostaru
Vijesti / Flash | 09. 02. 2023. u 12:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Gradskog vijeća Mostar Salem Marić i zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Šerif Špago posjetili su Generalni konzulat Republike Turske u Mostaru i upisali se u knjigu žalosti otvorenu za žrtve razornih zemljotresa koji su se dogodili u ovoj zemlji.

Generalni konzul Republike Turske u Mostaru Yaşar Ergün informirao je posjetitelje u vezi sa stanjem u gradovima pogođenim zemljotresom, aktivnostima spašavanja unesrećenog naroda i svim akcijama koje provodi Republika Turska sa svojim prijateljima.

Zahvalio se građanima Bosne i Hercegovine koji su različitim akcijama pomoći, donacijama i izraženom solidarnosti s turskim narodom u ovim teškim trenucima pokazali vrijednosti bratstva i prijateljstva.

Predsjednik Gradskog vijeća i zastupnik u Parlamentu BiH kazali su kako su u Mostaru formirani medicinski timovi koji su spremni da po pozivu budu uz narod Republike Turske u zonama koje su pogođene nesrećom.

Posjetom je još jedanput upućena poruka svim građanima Mostara da mogu u Generalnom konzulatu Republike Turske u Mostaru upisati se u knjigu žalosti i na ovaj način iskazati solidarnost sa porodicama žrtava i građanima Turske.

Kopirati
Drag cursor here to close