Aspekti državnog udara

Mostar domaćin konferencije o državnom udaru u Turskoj

Vijesti / Flash | 09. 01. 2017. u 09:20 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru i Sarajevu u četvrtak i petak bit će održan panel ”15. srpanj - Svi aspekti pokušaja državnog udara” čija će tema biti državni udar u Turskoj koji su pripadnici terorističke organizacije Fethullahci (FETO) pokušali izvesti 15. srpnja 2016. godine, javlja Agencija Anadolija.

Organizator su Veleposlanstvo republike Turske u Sarajevu, Institut Yunus Emre i turska fondacija Maarif.

Na panelu koji će na Ekonomskom fakultetu Univerziteta ”Džemal Bijedić” u Mostaru biti održan u četvrtak, 12. siječnja od 11 sati i na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Sarajevu, u petak 13. srpnja, sudionici iz Turske i BiH govorit će o svim aspektima pokušaja državnog udara, te ulozi naroda, dežurama za demokraciju i odlučnosti građana da zaustave pučiste.

Moderator panela je Mahmut Ozdil. član upravnog odbora fondacije Maarif, te profesori Bekir Berat Ozipek, Yakup Levent Korkut, Cennet Uslu i Senad Hasanagić.

Osim toga, nakon panela, u Mostaru će biti održana i izložba fotografija Agencije Anadolija o pokušaju državnog udara. Izložbu će biti moguće posjetiti od 12. do 20. sriječnja u Institutu Yunus Emre u Mostaru.

Izlaganja sudionika na panelima bit će moguće pratiti na bosanskom i turskom jeziku uz simultano prevođenje, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close