Gradski odbor SDP BiH

Mostar: Crtanje šahovnice i uništavanje Starog grada su naručeni vandalizam

Vijesti / Flash | 29. 03. 2016. u 16:32 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor SDP BiH Mostar najoštrije osuđuje divljanje vandala po Starom gradu, jer je poruka koja se pokušava iscenirati ovim nedjelom više nego opasna.

''Građane se teško može uvjeriti da se posljednjim slučajem vandalizma, kao i crtanjem šahovnice na brdu Planinica, ne radi o u nizu predizbornih provokacija, koje bi nas, valjda, trebale uvjeriti u nephodnost podjele grada i u nemogućnost zajedničkog života'', priopćeno je iz Gradskog odbora SDP BiH Mostar.

''Kao po već ustaljenom redoslijedu, pogotovo pred održavanje izbora u Mostaru, uskoro možemo očekivati neki novi huliganski izgred ili sukob navijačkih grupa „Brazila“ i „Hrvatske“ na Bulevaru, kako smo svjedočili u nedavnoj prošlosti. Ne možemo ne primijetiti dobro odabran 'tajming' ovog naručenog vandalizma, a to je Uskrs i zasjedanje Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca - podružnica Mostar, na kojem je SDA predstavila svoju viziju "jedinstvenog Mostara" - čaršija cijela iz dva dijela'', dodaju u Priopćenju.

Iz SDP-a navode kako su snagu argumenata i demokratsku kritiku posljednjih nekoliko godina zamijenile frapantne izjave, te dodaju da očekivano slijede i uvrede upućene na adrese onih koji se usuđuju zalagati za jedinstven i normalan Mostar, kao i za jedinstvenu i normalnu državu.

Iz ovog Gradskog odbora pozivaju građane da ne nasjedaju na ovakve provokacije, kojih će do izbora zasigurno biti još.

Kopirati
Drag cursor here to close