Vlada na pomolu?

"Most" i "Hrvatska raste" završili krug pregovora: Slažemo se u 95 posto stvari

Vijesti / Flash | 17. 11. 2015. u 13:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Most nezavisnih lista održao je u sjedištu SDP-a pregovore sa predstavnicima koalicije Hrvatska raste. Nakon trosatnog sastanka predstavnici obiju strana poručuju kako je suglasje postignuto, no Most-ovci su odmah nakon SDP-a požurili na sastanak u sjedište HDZ-a, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Tomislav Panenić, član Mosta nazočan na trosatnim pregovorima u SDP-u, izjavio je kako je Most iznio svoja usuglašena stajališta u SDP-u pred nazočnim članovima koalicije Hrvatska raste.

"Odluku o priključenju jednoj od velikih koalicija Most će donijeti nakon nekoliko predstojećih krugova pregovora", kazao je Panenić.

Izjavio je kako Most ima reforme koje nisu prihvatljive svima i kako će cilj biti iznaći što kvalitetnije rješenje, a da birači Mosta ne budu iznevjereni.

Ministar prometa u Milanovićevoj Vladi i SDP-ovac Siniša Hajdaš Dončić, član pregovaračkog tima koalicije Hrvatska raste, izjavio je kako je zadovoljan detaljima pregovora oko reformskih mjera.

"Moj osobni dojam je da se u 95 posto stvari slažemo, na neke stvari slično ili isto gledamo, a ostatak ćemo ostaviti za 6-7 godina", kazao je Hajdaš Dončić.

Jedna od reformskih mjera Mosta je i smanjenje PDV-a do 2018., što je Hajdaš Dončić ocijenio trenutno neprovedivom mjerom koja bi se trebala ostaviti za kasniji period. U tome su također, rekao je Hajdaš Dončić, postigli konsenzus.

Panenić i Hajdaš Dončić su poručili kako će detalji dogovora i postignuta rješenje biti javno objavljena kada se pregovori završe. Sljedeći krug pregovora Mosta i koalicije Hrvatska raste zakazan je za tjedan dana.

Članovi Most-ova pregovaračkog tima su se nakon SDP-a zaputili na sastanak u sjedište HDZ-a, odnosno na razgovore sa Domoljubnom koalicijom, također potencijalnim partnerom za formiranje nove Hrvatske vlade.

Most je sa 19 osvojenih mandata, odnosno 18 nakon izbacivanja Drage Prgometa iz stranke, potreban saveznik objema velikim koalicijama za formiranje većinske Vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close