Žarišta

Moguće restriktivne mjere u općinama u RS-u

''Restriktivne mjere se mogu odnositi na smanjenje broja osoba prilikom okupljanja ili njihovu potpunu zabranu, poseban režim rada ugostiteljskih objekata i gospodarskih subjekata''
Vijesti / Flash | 10. 07. 2020. u 12:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Banja Luka

Еpidеmiоlоginja u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе Јеlеnа Đаkоvić-Dеvić izjavila je danas da će najvjerojatnije restriktivnije mjere biti uvedene u onim lokalnim zajednicima u tom bh. entitetu u kojima je nepovoljna situacija u vezi s koronavirusom.

''U suradnji sa stožerima u općinama i njihovim epidemiolozima tražit ćemo rješenja i mogućnosti da idemo s restriktivnijim mjerama'' - rekla je Đaković-Dević novinarima u Banjoj Luci.

Lokalne zajednice, u suradnji s Institutom, imaju mogućnost da procijene zbog čega raste broj novooboljelih.

''Restriktivne mjere se mogu odnositi na smanjenje broja osoba prilikom okupljanja ili njihovu potpunu zabranu, poseban režim rada ugostiteljskih objekata i gospodarskih subjekata'' - rekla je ona.

Iz Instituta su za danas najavili sastanak s predstavnicima 14 lokalnih kriznih stožera koji su trenutno zarišta koronavirusa, poput Ljubinja, Nevesinja, Bijeljine, Zvornika, Banje Luke...

''Nalazimo se u fazi kada ne treba razmišljati da li je virus oslabio ili nije jer nema znanstvenih dokaza za to. Virus je nepredvidljiv. Ostaje nam da prilagodimo naše ponašanje onom sto virus nalaže. Molim da se preporuke Instituta ne shvataju kao nešto što se nameće, već kao nešto o čemu svi vodimo brigu'' - dodala je Đaković-Dević.

Kopirati
Drag cursor here to close