Promet obustavljen na R-419 Mihalji - Blidinje

Moguće obrušavanje snježnih lavina preko prijevoja Čemerno

Zbog čišćenja povremeno dolazi do obustavljanja prometa za teretna vozila, a trenutno je obustava na snazi na putu Tomislavgrad - Posušje.
Vijesti / Flash | 18. 12. 2018. u 13:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog snježnih nanosa obustavljen je promet za teretna vozila na regionalnom putu R-419 Mihalji - Blidinje.

Zbog čišćenja povremeno dolazi do obustavljanja prometa za teretna vozila, a trenutno je obustava na snazi na putu Tomislavgrad - Posušje.  

Jak vjetar povremeno formira snježne nanose i na ostalim dionicama u jugozapadnim krajevima, zbog čega se prometuje otežano. Izdvajaju se putevi: Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Kupres i Glamoč-Mrkonjić Grad.  

Foto: Bljesak.info / Snijeg na Blidinju

Na putevima Dobro Polje - Brod na Drini i Gacko - Foča (preko prijevoja Čemerno, na lokalitetu između dva tunela) skreće se pozornost na moguće obrušavanje snježnih lavina.   

Na ostalim putevima prometuje se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura upozorava se na mjestimičnu poledicu, posebno na dionicama u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Vozači se pozivaju na maksimalno opreznu vožnju i napominju da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje  i zakonski obavezno.  

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.   

Zbog loših vremenskih uvjeta u Crnoj Gori na GP Hum-Šćepan Polje zabranjen je promet za teretna vozila preko 7,5 t. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor, prioćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close