IDDEEA

Moguća online provjera statusa zahtjeva za izdavanje osobnih dokumenata

Vijesti / Flash | 29. 07. 2016. u 14:13 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani koji kod nadležne institucije podnesu zahtjev za izdavanje putne isprave, osobne iskaznice i vozačke dozvole, u mogućnosti su putem onlinea pratiti faze izrade osobnog dokumenta od trenutka podnošenja zahtjeva za izdavanje do uručenja, priopćili su iz Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), javlja Anadolija.

Praćenje faza izrade osobnog dokumenta vrši se preko elektroničkog servisa koji se nalazi na web stranici IDDEEA-e, www.iddeea.gov.ba. Korištenje ovog servisa je besplatno, a kako bi se pokrenula provjera u tražena polja potrebno je unijeti podatke kojima raspolaže osobno podnositelj zahtjeva.
Građanima je ovime omogućen jednostavniji način dobijanja uvida u trenutni status zahtjeva, kako bi unaprijed mogli planirati preuzimanje izrađenog osobnog dokumenta na lokaciji nadležne institucije.

Iz IDDEEA-e kažu kako i ove godine u ljetnim mjesecima bilježe povećan broj zahtjeva za izradu osobnih dokumenata, posebno putnih isprava.

U periodu od svibnja do kolovoza broj podnešenih zahtjeva za izdavanje osobnih dokumenata znatno je veći u odnosu na ostale mjesece. Na primjer u siječnju ove godine za izdavanje putnih isprava podnešeno je 42.760 zahtjeva, a u lipnju 77.845, dodaju iz IDDEEAA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close