Što će je dočekati...

Mogherini uoči posjete BiH: Želja mi je vidjeti napredak

Vijesti / Flash | 28. 02. 2017. u 17:40 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoka predstavnica Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica EUropske komisije Federica Mogherini posjetit će Bosnu i Hercegovinu u četvrtak, 2. ožujka.

Ona će se prvo sastati s članovima Predsjedništva BiH, a potom se obratiti studentima osam javnih sveučilišta u Bosni i Hercegovini.

Također, Mogherini će se susresti i s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, dvoje zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara, i ministrom vanjskih poslova BiH.

Uoči posjete zapadnom Balkanu Mogherini je izjavila da je za Europsku uniju rad sa zapadnim Balkanom - regijom koja se nalazi u srcu Europe - ključni prioritet, piše Fena.

''Ja radim sa željom da vidim napredak na reformskom putu svakog od partnera sa zapadnog Balkana k Europskoj uniji, kako bi bilo osigurano da taj proces neumoljivo napreduje. Regionalna suradnja i dobrosusjedski odnosi i dalje ostaju iznimno važni u ovom kontekstu'', rekla je Mogherini, priopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović je danas u Sarajevu kazao novinarima da će Mogherini vjerovatno bh. dužnosnike pitati o trenutnoj situaciji u BiH, piše Fena.

''Sve ovo dobilo je snažan eho i u Bruxellesu. Od nas će očekivati određene odgovore, vjerovatno će i prenijeti neke svoje zabrinutosti i dati preporuke vlastima u BiH. Vjerovatno ćemo imati šta da čujemo od Mogherini'', kazao je ministar Šarović.

Po njegovim riječima, ona će da posjeti i 'neke druge adrese'.

''Ova posjeta ima i ovu balkansku notu i mislim da je to važno. Dolazi u jednom specifičnom trenutku, a za sedam dana nakon toga u BiH dolazi europski komesar za proširenje Johannes Hahn. Znači imat ćemo u sedam-osam dana posjete važnih osoba iz Bruxellesa'', ocijenio je.

Kopirati
Drag cursor here to close