Poruke iz EU

Mogherini danas na Kosovu i u Sarajevu

Vijesti / Flash | 04. 03. 2017. u 07:13 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoka predstavnica Europske unije za vanjske odnose i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Europske komisije Federica Mogherini danas će se boraviti u posjeti Bosni i Hercegovini, gdje će se najprije susresti s članovima Predsjedništva BiH.

Predviđeno je da se Mogherini susretne potom i s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, a sastanku bi trebali prisustvovati i ministri financija i trezora te vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, kao i vanjskih poslova Vjekoslav Bevanda, Mirko Šarović i Igor Crnadak.

Predsjedavajući Zvizdić ranije je kazao da Mogherini donosi veoma važne poruke za BiH, a to je da su vrata EU otvorena za BiH, ali i da će od dinamike ispunjavanja uvjeta koji su postavljeni pred BiH ovisiti i brzina pristupanja EU.

Visoki predstavnik EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Federica Mogherini posjetit će tijekom subote Kosovo, gdje će se sastati sa predstavnicima institucija u Prištini, uključujući i Srbe, te izaslanstvima političkih stranaka, najavljeno je iz Ureda EU u Prištini.

Sastanci u Prištini bit će održani iza zatvorenih vrata, a po njihovom okončanju predviđeno je da se Mogherini obrati novinarima zajedno sa premijerom Kosova Isom Mustafom.

Planirano je da Mogherini posjeti most na rijeci Ibar koji odvaja sjeverni od južnog dijela Kosovske Mitrovice, ali iz Ureda EU nisu precizirali točno vrijeme te posjete.

 

Kopirati
Drag cursor here to close