I ne zna ništa

Moderne komunikacije: Trumpov glasnogovornik se skrio u grmlju da izbjegne novinare

Vijesti / Flash | 10. 05. 2017. u 17:29 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasnogovornik američkog predsjednika Donalda Trumpa Sean Spicer sakrio se u grm pored Bijele kuće nakon što su novinari pokušali pitati ga o otkazu direktora FBI-ja, piše Washington post.

Skriven u grmlju nekoliko minuta se savjetovao s pomoćnicima, potom je izašao sa spremnim odgovorima za novinare, ali je zabranio da ga snimaju.

Novinari su tražili odgovor na pitanje je li je Trump naredio zamjeniku državnog tužiitelja Rodu Rosensteinu da istraži smijenjenog direktora FBI-ja Jamesa Comeyja, prenosi N1.

On je rekao da Trump nije naredio tu istragu, ali i da ne zna ništa o detaljima.

Spicer tvrdi da je Rosenstein na svoju ruku preuzeo taj zadatak i da Trump nije znao za to do jučer, kada je primio službeni dopis od Rosensteina.

Za sva ostala pitanja uputio je novinare da se obrate Ministarstvu pravosuđa i rekao da ne zna detalje Trumpove odluke o otpuštanju direktora FBI-ja.

Američki predsjednik smijenio je u utorak uvečer direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Jamesa Comeyja, koji je bio zadužen za istragu o mogućim vezama između Trumpovog predizbornog tima i Rusije.

"FBI je jedna od najcjenjenijih institucija u našoj zemlji, ali će je danas obilježiti odlazak jednog člana", rekao je Trump i dodao da odmah počinje "potraga" za novim direktorom.

Trump je u pismu upućenom Comeyju naveo da se njegova dužnost na čelu FBI-ja završava i da odluka odmah stupa na snagu, navela je Bijela kuća.

Kopirati
Drag cursor here to close