Traže podršku građana

Mnogim kriminogenim strukturama smeta intenzivan rad Tužiteljstva BiH

Vijesti / Flash | 19. 12. 2014. u 16:59 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

TUŽITELJSTVO BiH OSUDILO NAPAD NA IMOVINU I SIGURNOST DRŽAVNE TUŽITELJICE GORDANE BOSILJČIĆ

Glavni tužitelj i Tužiteljstvo BiH najoštrije je osudilo jučerašnji napad na imovinu i sigurnost državne tužiteljice Gordane Bosiljčić i učestale napade na sigurnost tužitelja.

''Zbog čestih napada na sigurnost i dignitet tužitelja, kao glavni tužitelj pokrenut ću zakonske izmjene, te zatražiti procjenu ugroženosti sigurnosti svih tužitelja i poduzimanje aktivnosti koje će omogućiti bolju zaštitu i sigurnost tužiteljima'', najavio je glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović.

Napad na imovinu i sigurnost tužiteljice Bosiljčić, kojoj je usred dana u središtu Sarajeva, provaljeno u stan i izvršena pljačka, jedan je, navodi Salihović, u nizu incidenata koji su ozbiljno ugrozili nositelje tužiteljskih funkcija na državnoj razini.

''Nakon ugrožavanja sigurnosti tužiteljice Dijane Kajmaković, medijskog linča kojem su bili izloženi tužitelji Dragica Glušac, Oleg Čavka i Dubravko Čampara, zatim krađe automobila tužitelja Džemile Begović, Dragana Čorlije i Gordane Bosiljčić, kao i provale u stan tužitelja Milorada Barašina i napada na imovinu članova obitelji glavnog tužitelja, prijetnji tužiteljici Marijani Čobović, prijetnji ubojstvom glavnom tužitelju i tužitelju Čampari, ovaj napad na sigurnost tužiteljice Bosiljčić pokazuje da se moraju žurno poduzeti aktivnosti na poboljšanju sigurnosti nositelja tužiteljskih funkcija u BiH'', ističe glavni tužitelj Tužiteljstva BiH.

Očigledno je, kaže dalje Salihović, da je mnogim kriminogenim strukturama, zasmetao intenzivan rad Tužiteljstva BiH, uslijed kojeg su mnoge osobe osumnjičene za najteži kriminal, lišene slobode i očekuju procesuiranje, te su uslijedili napadi na sigurnost tužitelja.

''Bez obzira na sve oblike napada kriminalaca, pritiske pojedinih medija, pojedine pritiske iz pravosuđa kao i pojedinih političkih krugova, koji pokušavaju da netočnim informacijama kreiraju pogrešnu percepciju unutar domaće javnosti i međunarodne zajednice o radu i uspjesima naše institucije, kao glavni tužitelj Tužiteljstva BiH poručujem građanima Bosne i Hercegovine da će Tužiteljstvo BiH još žešće nastaviti da se bori protiv organiziranog kriminala, korupcije, terorizma i da privodi ratne zločince pravdi'', poručio je Salihović.

Rezultati Tužiteljstva BiH će biti sve bolji, a radi poboljšanja sigurnosti tužitelja, glavni tužitelj će, kao je rekao, uskoro pokrenuti niz aktivnosti kako bi se poboljšala zaštita i sigurnost nositelja pravosudnih funkcija.

''Kao glavni tužitelj, tražim podršku građana i institucija Bosne i Hercegovine, medija, pravosudne zajednice i VSTV-a BiH, OHR-a i međunarodne zajednice u nastavku naše borbe protiv svih oblika kriminala'', istaknuo je Salihović, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close