Predavanje

Mladi se trebaju uključiti u javno-politički život

Vijesti / Flash | 01. 06. 2012. u 15:57 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Osnovne škole Marina Držića u Mostaru (Buna) održana je Javna tribina: "Jačanje uloge žena i mladih u javnom i političkom životu BiH" na temu: 'Položaj mladih u BiH'.

Jedan od predavača, dopredsjednik HDZ BiH predsjednik Kluba zastupnika HDZ BiH u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Marinko Čavara među ostalim je istaknuo kako današnja politička situacija u Bosni i Hercegovini ne ide u prilog mladima koji su s pravom nezadovoljni svojim položajem.

"Problem korupcije kao i iskrivljena slika o političarima, mlade ove države sve više motivira na odlazak u inozemstvo u potrazi za zapošljavanjem. Kako bi se to promijenilo, mladi naše države se trebaju bolje organizirati i uključiti u javno - politički život, educirajući se i pripremajući za sve izazove koji im se pružaju", zaključio je Čavara.

Pohvalio je angažman Povjerenstva za mlade Zastupničkog doma Parlamenta FBiH koji se zalaže za prava mladih i izradu zakona koji idu u prilog toj populaciji.

Također, Čavara je naglasio da mladi imaju budućnost u državi i da je na svima nama odgovornost poticati mlade za uključivanje u politički život, ne samo kako bi riješili svoj egzistencijalni status nego i bili produktivni za okolinu u kojoj žive i bili čvrsta karika izgradnje kvalitetnijeg društva.

Kopirati
Drag cursor here to close