Zahtjevi mladih

Mladi postavljaju 50 prioriteta za nove vlasti

Vijesti / Flash | 06. 10. 2014. u 16:35 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi će postaviti 50 prioriteta za nove vlasti, u srijedu 8.listopada u podne na trgu ispred katedrale u Sarajevu.

Riječ je o zahtjevima mladih koje je kreiralo više od 300 aktivista iz preko 60 gradova svih dijelova BiH koji su se susreli na Kampu omladinskih lidera, i na 20 lokalnih radionica širom zemlje. Ova kampanja želi upoznati javnost i političke stranke što trebaju biti prioriteti novih vlasti kada su u pitanju mladi BiH koji čine 21% glasačkog tijela i preko 700.000 stanovnika.

Prioriteti su fokusirani na konkretne zahtjeve u oblasti zapošljavanja mladih, obrazovanja, podrške participaciji mladih u društvu i organizaciji njihovog slobodnog vremena.

''Također, želimo promovirati i izlazak mladih na izbore, posebno zato što na proteklim izborima 51% mladih nije glasovalo'', navedeno je u priopćenju OIA-e BiH.

U sklopu ulične akcije aktivisti iz različitih gradova BiH formirat će lanac dug 100 metara sastavljen od 100-njak građana Sarajeva koji će kreirati najdužu 'živu' izložbu fotografija poruka mladih iz cijele BiH usmjerene na političke stranke i javnost. Tom prilikom će se i snimiti video spot u kojem će se promovirati i pjesma 'Povežimo se' nastala na Kampu omladinskih lidera.

Organizator događaja je Omladinska informativna agencija BiH (OIA) uz podršku Veleposlanstva SAD-a.

Kopirati
Drag cursor here to close