Treba se više čuti

Glas mladih u BiH je konstruktivan i kreativan

Panelisti i drugi sudionici konferencije zaključili su da je glas mladih u BiH uglavnom konstruktivan i kreativan te da se treba više čuti u medijima
Vijesti / Flash | 18. 08. 2018. u 17:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Paneuropska unija BiH organizirala je danas u Vogošći Međunarodnu konferenciju mladih pod nazivom "Uloga mladih u procesu europskih integracija" u  suradnji s Fondacijom Konrad Adenauer i organizacijom Mladih Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" i uz pokroviteljstvo Općine Vogošća.

Konferencija je okupila oko sto mladih iz BiH i regije, predstavnike institucija iz zemlje i regije koje su zadužene za pitanja koja se tiču mladih, kao i predstavnike omladinskih i studentskih udruga i organizacija, političkih stranaka i drugih organizacija te eksperte.

Konferenciju su činila tri panela, "Mladi u Bosni i Hercegovini: Kako izaći iz letargije?", zatim "Bh. mladi u politici: Ornament ili šansa za promjenu?" te "Uloga mladih u procesu europskih integracija: Kako doprinijeti?"

Vršitelj dužnosti predsjednika Panevropske unije BiH Haris Ćutahija podsjetio je da se Paneuropska unija zalaže za izgradnju sveukupnog koncenzusa u pitanjima europskog puta BiH. To je proces kojem, rekao je, ne učestvuju samo političari već čitavo društvo te da se mladi trebaju direktno uključiti, jer se to njih najviše tiče.

Pozvao je sudionike da razmijene stavove i razmišljanja te da ih prenesu drugim mladim ljudima u organizacijama i mjestima iz kojih dolaze.

''Vrijeme je da se stišaju konflikti, da ono što piše u stranačkim programima pređe s riječi na djela, da se provode reforme i uhvati snažan zamah ka izgradnji ekonomski jakog društva i članstvu Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji'', istaknuo je predsjednik Mladih paneuropske unije BiH Dario Plavčić.

Panelisti i drugi sudionici konferencije zaključili su da je glas mladih u BiH uglavnom konstruktivan i kreativan te da se treba više čuti u medijima, a mlade su pozvali da se aktivno uključe u cjelokupni proces europskih integracija Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Paneuropske unije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close