Europski put BiH

Mladež Europske pučke stranke Rezolucijom podržala zahtjev BiH za članstvo u EU

Vijesti / Flash | 05. 03. 2016. u 12:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Budimpešta je ovog vikenda domaćin Vijeća Mladeži Europske pučke stranke (YEPP). Sjednici nazoče i predsjednik Mladeži HDZ BiH Vedran Kožul i glavni tajnik Mladeži HDZ BiH Damir Šunjić.

Predstavnici organizacija članica ove najveće političke organizacije mladih u Europi raspravljaju o nizu rezolucija. Među njima je i Rezolucija kojom YEPP daje podršku europskom putu BiH i njenom zahtjevu za članstvo u Europskoj uniji. Predlagatelj Rezolucije je Mladež HDZ BiH, a istu je predstavio predsjednik Mladeži HDZ BiH Vedran Kožul.

Kožul je istaknuo kako je zahtjev za članstvo u Europskoj uniji jasan pokazatelj kako se Bosna i Hercegovina opredijelila za europski put.

"Svjesni smo reformi koje moramo provesti kako bismo dosegnuli europske vrijednosti te postali članica velike europske obitelji. Taj put je dug te vas molimo da nam na istom budete velika podrška jer su upravo stranke članice EPP-a predvodnice europskog puta u BiH", naglasio je Kožul.

Članovi Vijeća Mladeži Europske pučke stranke podržali su ovu Rezoluciju te su je izglasali bez ijednog glasa protiv. U istoj je istaknuto kako BiH treba ispuniti sve uvjete za ulazak u EU prema individualnom pristupu za svaku zemlju, uključujući reforme koje će doprinijeti uređenijoj državi s boljim životnim standardom i većom perspektivom za sve građane, posebice mlade ljude.

YEPP Rezolucijom poziva članice EU, posebice one "nove", da podijele svoje iskustvo pristupnih pregovora s BiH. Također mladi pučani pozivaju sve članice Europske pučke stranke da podrže europski put BiH.

"Usvajanje ove Rezolucije dokaz je kako na našem europskom putu nismo sami. Ovdje nismo dobili bianco potpis, ali smo dobili snažnu podršku te obećanje kako ćemo dobiti svu potrebnu pomoć i savjete koji će nam biti od velike pomoći. Hvala našim prijateljima iz čitave Europe na podršci ovoj Rezoluciji", zaključio je predsjednik Mladeži HDZ BiH Vedran Kožul, priopćeno je iz Mladeži HDZ BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close