Gradilište

Mještani Zvirovića blokirali cestu: Ne možemo živjeti od prašine

Prema riječima mještana, imali su sastanak u ponedjeljak, a predstavnici tvrtke do danas su se trebali očitovati, što nisu učinili…
Vijesti / Flash | 19. 05. 2021. u 11:10 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mještani Zvirovića blokirali su danas cestu u tom naselju zbog, kako navode, odnosa kineske tvrtke China State Construction Engineering Coorporation Limited koja gradi autocestu.

Mještani se bune zbog prašine koju dižu vozila. Kažu da ne mogu disati, sušiti rublje, uzgajati povrće. Od kineske tvrtke tražili su da redovito posipa vodom makadam, ali oni to nisu prihvatili.

Prema riječima mještana, imali su sastanak u ponedjeljak, a predstavnici tvrtke do danas su se trebali očitovati, što nisu učinili, pa su mještani blokirali cestu.

''Radi se o tome da je ovdje jednostavno nemoguće živjeti. Cijelo selo je pod prašinom. Četiri dana kiša pada, nije ga bila u stanju oprati. Ne može se normalno disati, sušiti rublje, uzgajati povrće. Mi smo izvođaču radova upozoravali. Oni su s nama bili na sastanku jer smo rekli da ozbiljno mislimo s blokadom'', rekao je za Bljesak.info Jakiša Šimović, jedan od mještana.

Pojasnio je kako su im se nakon sastanka izvođači radova rekli obratiti ali da do toga nije došlo.

''Do danas nam se nitko nije odazvao. Ignoriraju nas. Meni je žao svih ljudi koji će pokušati proći, a neće moći. Ja bih želio da do ove nepopularnog poteza nije došlo. Ali ovo ne radimo da bismo nekoga provocirali nego da bismo normalno živjeli'', rekao je Šimović.

Blokada će, kako nam je potvrđeno, trajati par sati.

Kopirati
Drag cursor here to close