Demant na pisanje Večernjaka

Mještani Bila: Konji ne ugrožavaju nikoga, oni su sami žrtve

Prijatelji konja na Bilima tvrde da su konji ugroženi i da su u opasnosti.
Vijesti / Flash | 24. 05. 2020. u 17:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Javljamo se kako bi vam poslali par informacija koje demantiraju izjave koje su napisane u tekstu Večernjeg lista koji je nastao u razgovoru sa gospodinom Ivanom Marićem, odnosno tekstu kojega je prenio i vaš portal'', stoji u e-mailu poslanom našoj redakciji, a koji potpisuje grupa ''Prijatelji konja''.

''Skupina prijatelja konja na Bilima koju bezrezervno podržava Eko udruga prijatelji Bila "Misište" oglašava se u vezi medijskog istupa gospodina Ivana Marića koji je objavio Večernji list.
Morali smo se oglasiti iz razloga što je izrečeno mnogo opasnih ne istina koje je prenio Večernji list'', dodali su.

''Prva velika neistina na koju ćemo se osvrnuti je lažno predstavljanje gospodina Marića. Predstavljajući se kao povjerenik mjesne zajednice Goranci, Ivan Marić povrijedio je zakon o lažnom predstavljanju što nije mala i bezazlena stvar i može rezultirati pravnim posljedicama. Mjesto povjerenika mjesne zajednice Goranci obnaša gospođa Mirjana Knezović što su nam potvrdili iz nadležnih institucija. Razočarani smo i postupkom Večernjeg lista koji nije provjerio ovu jako bitnu informaciju te je proširio ovu lažnu vijest u javnosti i predstavio gospodina Ivana Marića povjerenikom mjesne zajednice Goranci'', stoji u priopćenju.

Foto: Prijatelji konja Bile / Ozlijeđeni konji

Navodi se da je druga velika neistina koja je izrečena od strane gospodina Marića brojnost konja na Bilima.

''Brojka od oko 500 konja na Bilima je ne istinita i u najmanju ruku smiješna. Na ovaj način je gospodin Marić pokušao obmanuti javnost kako bi se u javnosti stvorio dojam o prekobrojnosti konja. Stvarna brojka konja prati se od samih početaka i sada iznosi manje od polovice broja koji je istaknuo gospodin Marić'', kažu ''Prijatelji konja''.

''Simpatiziranje konja na Bilima od strane Marića i njegovih prijatelja graniči sa laži. Naime, već sustavno dugih niz godina odnosno više od 10 konji se ranjavaju i ubijaju za što imamo i nepobitne dokaze.

Foto: Prijatelji konja Bile / Ozlijeđeni konji

Kroz dugi vremenski period pronašli smo mnogo leševa ubijenih konja i susreli se sa mnogo ranjenih. Imamo mnogo dokaza i o pokušaju hvatanja konja koji su u najviše slučajeva ne uspješni. Razlozi ubijanja konja su vjerojatno rezultat frustracije pojedinaca ili jednostavno želja za ubijanjem nedužnih životinja'', piše ova skupina.

Ova grupa poslala nam je par fotografija ranjenih konja kao i video na kojem se vidi kako su snimili konja kojemu je slomjena noga djelovanjem iz vatrenog oružja! Na jednoj fotografiji je vidljiv konj kojeg su pokušali uhvatiti užetom, ali je uspio pobjeći.

''Što više čitamo tekst Večernjeg lista koji je nastao u razgovoru sa gospodinom Ivanom Marićem, koji se lažno predstavio kao povjerenih mjesne zajednice Goranci, jasno nam je da su sve informacije ne istinite osim jedne. Jedino se možemo složiti sa zaključkom da konji uistinu jesu divne životinje koje upotpunjavaju turističku ponudu prvenstveno Bilia i okolnih mjesta'', poručuju zabrinuti mještani..

''Na kraju ovog našeg obraćanja skupine prijatelja konja na Bilima pozvati ćemo sve dobronamjerne ljude da dođu na Bile i sa svima nama uživaju u druženju sa konjima na Bilima'', zaključili su.

Kopirati
Drag cursor here to close