Utrka

Mirsad Kebo najavio kandidaturu za člana Predsjedništva BiH

Vijesti / Flash | 16. 05. 2014. u 07:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo najavio je danas u intervjuu za Oslobođenje kako će se kandidirati za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda na listopadskim izborima.

- Moram reći kako je to bilo očekivano, nakon toliko političkog iskustva, moje uloge živoga svjedoka i sudionika svih važnih događaja u ratu i postratnim fazama izgradnje Bosne i Hercegovine. Ovo je, nažalost, najteže razdoblje u kojem se nalaze država i njezini građani i trenutno stojimo na rubu i nemamo puno vremena da popravimo stvari, kazao je Kebo.

Kaže kako on nije netko tko je sve promatrao sa strane.

- Nasuprot, ja sam kao političar i dužnosnika karika u lancu odgovornih za njega i imam odgovornost. U dobi sam, znate, kada čovjek, političar, intelektualac rezimira što je u životu stekao, učinio, a što nije, a trebao je, rekao je Kebo.

Govoreći o tome što su mu bili propusti, rekao je kako s ove vremenske distance to može sagledati bolje, smirenije i, važno je reći, s mnogo više savjesti.

- U svima nama se probudi savjest u nekom životnom razdoblju, bar ja tako mislim. Kada je spojite s iskustvom i stojite pred problemom, uvjeren sam da jedino tim spojem možete naći i rješenje, kazao je Kebo.

Podsjećamo, za bošnjačkog člana Predjedništva BiH, osim Kebine, službeno je objavljena kandidatura Bakira Izetbegovića te Fahrudina Radončića, a najviše pozornosti javnosti izazvala je najava da bi se u utrku za tu poziciju mogao dati bivši lider Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić.

Kopirati
Drag cursor here to close