Potraga traje

Fatalna Mirnesa ''živjela povučeno'', policija joj ostavila poruku

'Ona je najtraženiji kriminalac u Njemačkoj. A njezini prijatelji slave zlu plavušu Mirnesu S.', piše Bild.
Vijesti / Flash | 28. 12. 2022. u 20:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od dva mjeseca policija u Njemačkoj bezuspješno traga za Mirnesom S. (42), osumnjičenoj da je iz firme u Stuttgartu u kojoj je radila otuđila više od milijun eura. Ova dama, za koju BiH mediji pišu da je rodom iz Busovače, ne silazi s naslovnica vodećih njemačkih medija.

Novi broj Bilda, a kako prenosi 24sata.hr piše kako se njezin stan nalazio na 3. katu neupadljive zgrade u Cannstattu, samo 250 metara udaljenom od Državnog ureda kriminalističke policije. U taj stan se uselila 2021. godine, susjeda je novinarima rekla kako joj se Miki, kako su je zvali prijatelji, predstavila kao direktorica podružnice kompanije koja radi od podneva do navečer.

Povučena

Prodavačica u obližnjoj pekari rekla je novinarima kako je Mirnesa "živjela vrlo povučeno" te kako ju je nekoliko puta vidjela u šetnji sa psom i 'zgodnim partnerom'.

Danas je njezin stan prazan, a policija je promijenila bravu i zapečatila ga. Na vratima njenog stana visi poruka glavne inspektorice: ‘Cilindar vaše brave je zamijenjen! Pravi ključevi su kod policije.‘

I dok je policija traži, njezini prijatelji, javljaju njemački mediji, slave svoju Miki i ismijavaju policiju.

'Ona je najtraženiji kriminalac u Njemačkoj. A njezini prijatelji slave zlu plavušu Mirnesu S.', piše Bild.

Podsjećamo, sumnja se kako je novac otuđila u popodnevnim satima 14. listopada iz kompanije koja se bavi prijevozom novca. Krađa je uočena istog dana i policija je raspisala potjeru. Osumnjičena Mirnesa je visoka 174 cm, ima plavozelene oči, plavu kosu i više tetovaža po tijelu. Nudi se i nagrada za informacije koje bi pomogle u otkrivanju njezine lokacije.

Nagrada za najtraženiju ženu u Njemačkoj

''Nagrada je 37.500 eura i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenici neka se jave kriminalističkoj policiji na telefon +4971189905778'', priopćili su iz policije u Stuttgartu.

Iako nije bila visoko pozicionirana unutar kompanije, samim time i nije imala (pre)visoku plaću, njezine objave na društvenim mrežama prepune su luksuza. Rolex satovi, skupocjene torbice i dizajnerski komadi odjeće, zabave po najskupljim klubovima...

Novinari Bilda su i posjetili Busovaču zbog "Žene koju traži cijela Njemačka".

''Ovo je krajnje neobičan životni stil žene koja je navodno radila kao telefonski operater u tvrtki za transport novca'' - pišu u svojem članku Bild te navodi kako je policija “pročešljala” sve njezine profile na društvenim mrežama ne bi li joj ušli u trag, no do sada je nisu uspjeli locirati.

Ako joj se dokaže krivnju (pa je i lociraju) prijeti joj deset godina zatvora.

''Tiho i tiho, Karma šalje račun na put!'' - opis je njezina Instagram profila..

Kopirati
Drag cursor here to close