Zbogom

Ministri Demokratske fronte podnose ostavke

Vijesti / Flash | 12. 06. 2015. u 08:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministri Demokratske fronte (DF) Reuf Bajrović, Aleksandar Remetić, Milan Mandilović i Snježana Soldat danas će podnijeti neopozive ostavke u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, potvrdio je za agenciju Fena izjavio glavni tajnik DF-a Sifet Podžić.

Jedan od njih, Remetić, ujedno potpredsjednik Vlade, predat će u pisanoj formi njegovu ostavku te ostavke ostalih troje ministara stranačkih kolega predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari.

''Razlog što ove ostavke nisu podnesene i ranije formalno-pravne je prirode'', ističe Podžić.

Podsjeća da su DF-ovci proteklih dana bili angažirani na obraćanju sudu od kojeg su zatražili ocjenu ustavnosti, po njihovom mišljenju nezakonite i neustavne Vladine uredbe o imenovanju upravljačkih struktura u javnim kompanijama.

Predsjednik DF-a, Željko Komšić, potvrdio je kako ga je predsjednik SDA Bakir Izetbegović pozvao da se vrati u koaliciju, ali je dodao da ne vidi o čemu bi više pričali, jer je to postalo prilično besmisleno.

"Rekli smo da nismo više dio parlamentarne većine. Ne sudjelujemo više u donošenju odluka i to je sada prvenstveno odgovornost SDA i HDZ-a", rekao je Komšić za Dnevni avaz.

Rekao je kako smatra da se kriza u FBiH neće odraziti na državnu razinu.

"Ne znam kako će stvari funkcionirati na razini BiH, ali nismo željeli da se ovo dogodi ni na federalnoj razini, ali dogodilo se mimo naše volje. Jedino što smo tražili jeste da se poštuje zakon, ništa više, a oni misle da zakone treba poštovati samo kada njima to odgovara", naveo je Komšić.

Kopirati
Drag cursor here to close