Trumpova inauguracija

Ministarstvo vanjskih poslova: Nije tražena asistencija za Dodikovu vizu za SAD

Vijesti / Flash | 30. 12. 2016. u 09:47 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo vanjskih poslova BiH priopćilo je da nema nikakvu obavezujuću formalnu ulogu u procesu dobivanja viza za putovanje u druge zemlje za osobe koje su nosioci diplomatskih putovnica, javlja Agencija Anadolija.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH navelo je to povodom brojnih informacija koje su se u posljednje vrijeme pojavile u medijima vezano za putovanje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u SAD.

"Ministarstvo može izvršiti asistenciju na zahtjev nositelja diplomatske putovnice, ali u slučaju predsjednika Republike Srpske nije bilo takvog zahtjeva, te Ministarstvo vanjskih poslova BiH nije imalo, niti ima bilo kakve veze sa dobivanjem vize ili bilo kojim drugim aspektom eventualnog putovanja predsjednika Republike Srpske u SAD.

U isto vrijeme, u javnosti su se pojavile brojne spekulacije povodom sudjelovanja pojedinaca iz Bosne i Hercegovine na službenoj svečanosti inauguracije novog predsjednika SAD Donalda Trumpa", navode iz MVP-a BiH.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH potvrdilo je da će svečanosti nazočiti veleposlanik BiH u SAD, te da nikakve dodatne informacije o mogućem sudjelovanju drugih osoba iz BiH ne mogu komentirati.

Kopirati
Drag cursor here to close