Nebriga za građane

Ministarstvo nema 70.000 KM

Vijesti / Flash | 01. 09. 2015. u 08:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt sanacije klizišta u povratničkom naselju Stenjak kod Teslića, vrijedan 70.000 KM, zaustavljen zato što Federalno ministarstvo nije platilo izvođaču radova do sada izvedene radove.

''Ne radi to izvođač radova koji je prošao na tenderu, nego su oni izabrali podizvođača koji je počeo radove i prekinuo ih, vjerojatno zbog nedostatka financijskih sredstava'', rekao je za Dnevni avaz Mehmed Dubravac, potpredsjednik Skupštine općine Teslić.

Naime, nakon prošlogodišnjih poplava u ovom povratničkom naselju kod Teslića, pokrenuto je veliko klizište, koje je, uz pomjeranje sedam kuća, potpuno prekinulo i glavni put kroz selo.

Nakon višemjesečnih napora, Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice preuzelo je obvezu da sanira klizište. Radovi su počeli prije pola godine, a onda su, zbog nedostatka novca, zaustavljeni.

Svakodnevno strahujući za živote i oštećene objekte, povratnici uzaludno pokušavaju animirati nadležne da se radovi nastave. Već dvadesetak dana na gradilištu nema strojeva ni radnika.

''Odsječeni smo skroz. Ne možemo putem doći do kuća. Imam dijete s posebnim potrebama. Što je najgore, ne smijemo pustiti da dijete izađe, da negdje ne propadne u provaliju'', rekao je za Avaz kaže Hedija Kunić.

Slično govori i Mujo Fajić. ''Katastrofa. Zima ide, treba ogrjev nabaviti, djeca će uskoro u školu, a puta nema. Nemaš se kome obratiti'', ističe Fajić.

Spomenuto ministarstvo s enije očitovalo o ovome dok iz Općine ističu kako ne mogu pomoći dok se ne okončaju radovi predviđeni projektom sanacije.

''Mi smo nemoćni da poduzmemo bilo šta. Ja sam išao u Općinu, tražio. Kažu da nemaju ništa s tim i da tražimo Federalno ministarstvo. Kako sad? Koga da nađem u Federalnom ministarstvu'', pita Alija Golub, predstavnik mještana Stenjaka.

Kopirati
Drag cursor here to close