Vlada HNŽ

Ministar Soldo u radnoj posjeti Općini Jablanica

Vijesti / Flash | 02. 10. 2014. u 13:42 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oliver Soldo, ministar za pitanja branitelja u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije, boravio je danas u radnom posjetu Općini Jablanica, gdje je održao sastanak sa Salemom Dedićem, općinskim načelnikom.

Tijekom sastanka, ministar Soldo predstavio je Program profesionalnog rehabilitiranja i resocijaliziranja branitelja, pojasnivši kako se Program, u najvećoj mjeri, temelji na samozapošljavanju branitelja putem braniteljskih zadruga.

Načelnik Dedić istaknuo je kako Općina Jablanica u potpunosti ispunjava obveze iz postojećeg Zakona o dopunskim pravima braniteljima, te kako će nastaviti kontinuirano skrbiti za pripadnike braniteljske populacije. Također, istaknuo je korektnu suradnju s Ministarstvom za pitanja branitelja.

U nastavku posjeta, ministar Soldo sastao se i s predstavnicima braniteljskih udruga, koji su ga upoznali s aktualnim temama i poteškoćama koje se odnose na položaj i prava branitelja.

Također, na sastanku se razgovaralo o novom Nacrtu Zakon o dopunskim pravima branitelja, te su dati prijedlozi, koji će se, kako je istaknuto, uzeti u obzir pri izradi konačnog prijedloga.

Kopirati
Drag cursor here to close