''Ja sam gazda ovdje''

Ministar policije ŽZH napao sindikalnog povjerenika

Vijesti / Flash | 05. 07. 2017. u 08:45 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke Zdravko Boras verbalno je napao predstavnika Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH Željka Kolobarića prije početka sastanka u utorak u zgradi ministarstva u Ljubuškom.

''To je trajalo oko jedne minute, moglo je doći i do gorih stvari, no reagirali smo na najbolji mogući način te nije došlo do fizičkog kontakta'', izjavio je za Bljesak.info predsjednik Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH Vjekoslav Markota koji je bio jedan od trojice predstavnika Sindikata na sastanku s ministrom i komesarom u vezi nastavka pregovora oko njihovih zahtjeva.


(Vjekoslav Markota)

''Mi smo došli u ured i počeli smo sjedati, a ministar Boras je kolegi Kolobariću rekao 'Gasi taj diktafon', na što mu je on rekao da ne može, no ministar je inzistirao na tome, ustao te se zaderao 'Gasi to, ja sam gazda ovdje' te je posegnuo za diktafonom i napravio korak prema Kolobariću, ja sam ustao tada i mi smo napustili prostoriju'', priča Markota za Bljesak.info.

Navodi također da je diktafonom sniman sastanak održan u petak te da na to ministar Boras nije imao primjedbe, no u utorak, dan nakon održanog štrajka upozorenja, njemu je to zasmetalo te nije htio da se sastanak snima.


(Željko Kolobarić)

Nakon jučerašnjeg sastanka sindikalni povjerenik iz Širokog Brijega Željko Kolobarić nije se osjećao dobro te su ga kolege odvele u Dom zdravlja Ljubuški gdje je pregledan od strane liječnika.

Markota nam je potvrdio da su podnijeli prijavu protiv ministra Borasa te da su sva trojica predstavnika Sindikata dala izjave u Policijskoj upravi Ljubuški.

''Saslušane su tri osobe, a analizom je utvrđeno da ne postoje elementi kaznenog i prekršajnog djela'', izjavio je za Bljesak.info glasnogovornik MUP-a ŽZH Dražan Bošnjak.

Markota nam je potvrdio da će Sindikat podnijeti tužbu protiv ministra Borasa, a privatnu tužbu protiv njega podnijet će i Kolobarić.

Kopirati
Drag cursor here to close