Ozbiljni problemi u radu

Ministar najavio promjene ako Zavod za zdravstvo ne može riješiti nagomilane probleme

Vijesti / Flash | 24. 05. 2017. u 11:04 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi održao radni sastanak s dr. Enizom Čolakovićem, ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko – neretvanske županije.

Na sastanku je razgovarano o problemima funkcioniranja Zavoda koji zbog nagomilanih problema ne može u potpunosti ispuniti svoju temeljnu zadaću, a to je učinkovita provedba javno-zdravstvene djelatnosti orijentirane unaprjeđenju i očuvanju zdravlja populacije, priopćeno je.

''Evidentno je kako postoje ozbiljni problemi i poteškoće u radu Zavoda i na tu činjenicu danas sam upozorio dr. Čolakovića'', kazao je ministar Opsenica.

Istaknuo je i to kako je Vlada, na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi u 2015. godini, izdvajanja iz Proračuna HNŽ Zavodu za javno zdravstvo povećala za 45.000,00 KM, a u 2016. godini za dodatnih 30.000,00 KM tako da, uz druge izvore financiranja, Zavod izravno iz Proračuna HNŽ sada dobiva 155.000,00 KM na godišnjoj razini.

Vlada HNŽ je, također, izmjenama i dopunama Proračuna za 2016. godinu Zavodu dodatno osigurala 80.000,00 KM s ciljem stvaranja boljih materijalnih uvjeta za njegov rad, te prethodno u 2016. godini Zavodu doznačila i 9.643,50 KM za kupnju tehničke opreme neophodne za izvođenje deratiziranja.

''Unatoč stalnom povećanju financijskih sredstava, nezadovoljstvo javnosti radom Zavoda sve je izraženije. Stoga sam ravnatelju Čolakoviću kazao da od njega i svih uposlenika očekujem da budu na razini zadaće ili ću u protivnom biti primoran predložiti Vladi nužne promjene u toj Ustanovi, na dobrobit svih građana naše županije'', zaključio je ministar Opsenica.

Ravnatelj Čolaković zahvalio je ministru na današnjem susretu, potvrđujući kako Zavod ima određenih poteškoća u radu i iskazavši spremnost za daljnjom suradnjom i zajedničkim naporima na njihovu otklanjanju.

Podsjećamo, da se protiv Eniza Čolakovića vodi postupak na Općinskom sudu za zloupotrebu službenog položaja i ovlasti, zbog nezakonitog zapošljavanja u Zavodu.

Prema optužnici, njemu se spočitava da je 16. siječnja 2016. godine, radeći na poslovima ravnatelja ovog zavoda, a u namjeri da drugom pribavi korist iskorištavanjem svojih ovlasti odgovorne osobe i službenog položaja, postupio protivno odluci Vlade HNŽ-a o zabrani zapošljavanja državnih službenika i namještenika u ustanovama i drugim institucijama koje se financiraju iz proračuna, te primio u radni odnos Dalilu Ivanković, magistricu kemije bez radnog iskustva, te ju postavio na mjesto voditeljice Odjela za sanitarnu kemiju i dijagnostiku ovog zavoda.

Ministar Opsenica je ranije izjavio kako o Čolakovićem radu govore njegovi rezultati.

''Sve nam je jasno kako Zavod radi, nema potrebe da kad god da netko prozove zbog ovoga i onoga da dođe meni da mu ja budem rame za plakanje'', rekao je Opsenica.

Kopirati
Drag cursor here to close