eu put do muje

Ministar Kurtz o reformama na ćevapima kod Muje

Vijesti / Flash | 16. 06. 2016. u 14:01 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savezni ministar za Europu, integraciju i vanjske poslove Austrije Sebastian Kurtz izjavio je danas u Banjoj Luci da Bosna i Hercegovina mora provesti postavljene neophodne reforme na europskom putu, ali i poboljšati vladavinu prava radi efikasne države.

BiH treba hrabre političare koji će, kaže, odlučno provesti te neophodne reforme na europskom putu.

Kurtz, koji je i zamjenik predsjednika austrijske Narodne stranke, nakon razgovora s predstavnicima Partije demokratskog progresa (PDP), izrazio je zadovoljstvo suradnjom dviju stranaka te posjetom Banjoj Luci.

''Naše dvije stranke spaja proeuropski stav i nastavit ćemo dobru suradnju, dodao je Kurtz. Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je rekao da je RS i BiH spremna za ozbiljne izazove evropskih integracija, kako bi BiH bila ravnopravan član EU koji prihvata najbolje europske vrijednosti za njezine građane.

Na sastanku je razgovarano i o procesu europskih integracija BiH, efikasnoj borbi protiv terorizma te migrantskoj krizi. Podsjetio je da su i PDP i austrijska Narodna stranka članice Europske narodne stranke, te da je ovo nastavak ranije uspostavljene dobre suradnje.

Ministar Kurtz prethodno je prisustvovao sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica Centralnoeuropske inicijative (CEI), koji je danas održan u Banjoj Luci.

Kopirati
Drag cursor here to close