Privedeno pet osoba

Ministar Božinović potvrdio uhićenja za ratne zločine na području Vukovara

Policija je po pisanju medija pokrenula kriminalističko istraživanje nad pet osoba srpske nacionalnosti s područja Vukovara
Vijesti / Flash | 06. 12. 2018. u 19:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je u četvrtak u Bruxellesu da je nekoliko osoba uhićeno zbog ratnih zločina na području Vukovara, ali da s detaljima nije upoznat.

"Kao ministar ne znam niti mogu znati detalje, ali ono što mogu potvrditi jest da je nekoliko osoba danas uhićeno zbog ratnih zločina i u ovom trenutku se provode kriminilistička istraživanja i pretrage i u ovom trenutku ne mogu više ništa o tome reći", rekao je Božinović, koji u Bruxellesu sudjeluje na sastanku ministara unutarnjih poslova EU-a.

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić potvrdila je Hini da je u tijeku kriminalističko istraživanje koje provode policijski službenici radne skupine Ravnateljstva policije, a vezano uz ratni zločin počinjen 1991. godine na području Vukovara. Dodala je da je kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno više osoba i da će o detaljima moći govoriti po dovršetku istraživanja.

Zbog sumnje da su tijekom 1991. godine počinili ratni zločin u Vukovaru, policija je po pisanju medija pokrenula kriminalističko istraživanje nad pet osoba srpske nacionalnosti s područja Vukovara koji su u četvrtak u ranim jutarnjim satima iz svojih domova odvedeni na obavijesne razgovore.

Kopirati
Drag cursor here to close