Kaže ministar

Minimalna dokumentacija za podršku majkama porodiljama od 1.000 KM

Ministar Delić je kazao da je osnovni cilj maksimalno smanjenje zahtjeva za dokumentacijom od podnositelja prijava, kako bi se omogućio skori početak podjele podrške porodiljama od po 1.000 KM za svako novorođeno dijete.
Vijesti / Flash | 01. 04. 2024. u 17:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić održao je danas sastanak s direktorom Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDEEA) Almirom Badnjevićem kako bi razmotrili aktivnosti neophodne za provođenje programa podrške majkama porodiljama za svako novorođeno dijete u FBiH u 2024. godini.

Ministar je tijekom sastanka istaknuo kao osnovni cilj maksimalno smanjenje zahtjeva za dokumentacijom od podnositelja prijava, te realizaciju svih procesa putem službenih kanala između Ministarstva i IDEEA-e.

Direktor Badnjević izrazio je punu podršku ovom cilju, te obećao da će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi se proces podjele podrške porodiljama pojednostavio i ubrzao.

Kako bi se sve to omogućilo tijekom sljedećih nekoliko dana potpisat će se i sporazumi između Ministarstva i IDEEA-e zbog nastavka aktivnosti koje će omogućiti skori početak podjele podrške porodiljama od po 1.000 KM za svako novorođeno dijete, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Kopirati
Drag cursor here to close