Nabavka

Milijuni za nove automobile državnih i županijskih službi u BiH

Vijesti / Flash | 06. 09. 2016. u 11:12 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državne, entitetske, županijske i općinske službe i kompanije u Bosni i Hercegovini kupit će na desetine novih vozila, piše N1.

Tako će Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u otvorenom postupku nabaviti više terenskih vozila dok su u Lutriji BiH odlučili također kupiti jedno vozilo ne precizirajući namjenu.

Javno poduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada "Zenica" nabavit će dva nova putnička terenska vozila putem financijskog leasinga. Tender je raspisala i Narodna skupština Republike Srpske koja kupuje više putničkih vozila.

Dva terenska vozila kupuje i Uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo kao i Rudnik i termoelektrana Gacko.

Četiri terenska i jedno putničko vozilo kupuju Srednjobosanske šume. Tender za kupovinu vozila su raspisali i iz KJKP Vodovod i kanalizacija.

Gradska uprava Banja Luke nabavlja vozilo za "tehničke intervencije“. Službeno vozilo kupuje i Opća bolnica Zvornik, Dom zdravlja Zvornik, KJKP Toplane, Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo...

Specijalna vozila će kupiti i Elektroprivreda BiH kao i Međunarodni aerodrom Sarajevo. Vozila su potrebna i Ministarstvo prometa i veza BiH.

Više putničkih vozila kupuje i Ministarstvo unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije kao i Ministarstvo unutarnjih poslova Unsko-sanske županije.

Vozila kupuje i Agencija za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka BiH
Putnička vozila - limuzine nabavlja i Termoelektrana Kakanj dok je Službi za poslove sa strancima potrebno kombi vozilo.

Kopirati
Drag cursor here to close