Želi suđenje u hrvatskoj

Mijo Jelić: Nije slučajno za vrijeme blagdana podignuta optužnica

Vijesti / Flash | 31. 12. 2015. u 14:45 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Uvjeren sam da nije slučajno za vrijeme blagdana podignuta optužnica, i na djelu neviđena medijska hajka protiv mene i pripadnika HVO-a'', napisao je u priopćenju za javnost Zlatan Mijo Jelić, umirovljeni general HV-a nakon objave da je protiv njega opdignuta optužnica zbog ratnih zločina.

Jelić se na priopćenje za javnost odlučio zbog članaka koji se 30. prosinca 2015. godine objavljuju u hrvatskim i bosanskohercegovačkim središnjim TV dnevnicima i tiskovinama te izjave glasnogovornika Tužiteljstva BiH Borisa Grubišića.

''Ja sam umirovljeni general HV-a, imam državljanstvo RH i prebivalište u RH. Nikada nisam bio u bijegu, jer nemam od čega i koga bježati, a božićne blagdane ove godine sam proveo u Širokom Brijegu, gdje me je i zateklo podizanje optužnice'', naveo je Jelić i dodao kako je sukladno Sporazumu između BiH i RH o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima te Europskoj konvenciji o međusobnom pružanju pravne pomoći u kaznenim stvarima, dobio poziv da se odazovem na Županijski sud u Zagrebu dana 20. 2. 2015. godine radi davanja izjave.

''To sam uredno obavio. Nakon saslušanja osobno sam i preko svog odvjetnika obećao i izjavio da ću se svakom pozivu odazvati, sa čime je upoznato i Tužiteljstvo BiH. Ja sam već preko moga odvjetnika u RH tražio da se svi materijalni dokazi iz BiH ustupe Državnom odvjetništvu RH te da se postupak provede u RH po odredbama Sporazuma između Tužiteljstva BiH i Državnog odvjetništva RH iz lipnja mjeseca 2013. Godine'', naveo je Jelić i dodao kako će se, ako optužnica protiv njega bude potvrđena i postane pravomoćna, suglasiti da sukladno odredbama navedenog Sporazuma taj predmet preuzme pravosuđe RH.

''Uvjeren sam da ću po svim točkama dokazati neosnovanost optužnice i kaznenih djela koja mi se njome stavljaju na teret'', naveo je Jelić.

Kopirati
Drag cursor here to close