Možete odahnuti

Mijatović: Građani BiH 21. ožujka neće ostati bez putovnica

Vijesti / Flash | 08. 02. 2017. u 11:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra civilnih poslova BiH Vojin Mijatović izjavio je danas na press konferenciji u Sarajevu da 21. ožujka građani BiH neće ostati bez putovnica.

''Uvjeravam vas da smo u stalnom kontaktu, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) i Ured predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i da, kako god, iznaći će se rješenje, ali građani BiH neće ostati bez putovnica 21. ili 22. ožujka'', ustvrdio je Mijatović.

Kaže da postoji nekoliko opcija te da će morati praviti ''određene promjene u zakonskim rješenjima da bi prevazišli ovu situaciju“.

''Koliko sam informiran, sutra ili sljedećih dana će biti sastanak predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, predstavnika Ministarstva civilnih poslova, IDDEEA-e, Agencije za javne nabavke, točnije Ureda za žalbe. Uvjeravam vas da će se iznaći rješenje. Kao dogovorni ljudi apsolutno ne smijemo dopustiti da građani BiH nemaju putovnice'', istaknuo je Mijatović.

Kazao je da postoji nekoliko opcija, ali da ne bi sada ulazio u diskusiju u vezi s tim opcijama.

''Čekamo kolege iz IDDEEA-e, iz Ureda za žalbe da se usuglase i da u javnost izađemo sa gotovim rješenjem. Nema potrebe za licitiranjem iz razloga što će se sigurno iznaći rješenje koje će biti u korist građana. Moramo zadovoljiti ono što su potrebe građana i njihovo ustavno pravo'', naveo je Mijatović.

Ponovio je uvjeravanje da 21. ožujka građani neće ostati bez putovnica.

Upitan o mogućnosti izmjena Zakona o javnim nabavkama, odgovorio je da je to jedna od opcija.

''Ne bih licitirao. To je jedna od opcija i smatram da je potpuno odgovorno i korektno i sa strane IDDEEA-e i svih koji su involvirani u ovaj proces da daju prijedloge. Moramo imati nekoliko prijedloga, staviti sve u zakonski okvir koji je neophodan i iznaći rješenje da ne bi došli u situaciju koju nitko ne želi, a uvjeravam vas da nećemo doći'', zaključio je Mijatović.

Kopirati
Drag cursor here to close