Stigli

MIG-ovi iz Bjelorusije se priključuju Ratnom zrakoplovstvu Srbije

Stefanović je kazao da se koristeći Vojnotehnički institut, Jugoimoport SDPR i druge kompanije radi da se iskoristi znanje stručnjaka i da se unaprijedi ono što Srbija proizvodi.
Vijesti / Flash | 18. 04. 2021. u 11:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Remontovana dva zrakoplova MIG -29 stigli su iz Bjelorusije u Srbiju, potvrdio je sinoć ministar obrane Nebojša Stefanović.

On je za RTS objasnio da su migovi u Srbiju stigli rasklopljeni jer se, kako je rekao, tako transportuju, a u narednom razdoblju bit će u sastavu Ratnog zrakoplovstva Srbije, prenose Nezavisne.

On je istakao da je to dio dogovora predsjednika Aleksandra Vučića sa predsjednicima Rusije Vladimirom Putinom i Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom i dodao da zahvaljujućim tim dogovorima Srbija ima impresivno ratno zrakoplovstvo.

"Danas smo vidjeli samo dio tih snaga. MI-35 helikoptere ste mogli da vidite koji su impresivna snaga naše zemlje i vojske, a tu su i MIG-ovi", rekao je on i dodao da se radi na modernizaciji zrakoplova Orao.

Stefanović je kazao da se koristeći  Vojnotehnički institut, Jugoimoport SDPR i druge kompanije radi da se iskoristi znanje stručnjaka i da se unaprijedi ono što Srbija proizvodi.

"Mogli ste da vidite i platforme Mali Miloš, i Veliki Miloš, Lazar i Pasars - i sve ono što je gađalo danas", rekao je on i dodao da će u narednih godinu - dvije  još naoružanja koje se razvija biti prikazano.

Istakao je da je ponosan prikazanim na jučer održanoj združenoj vježbi vojske i policije "Odgovor" koja je izvedena u složenim meteo uvjetima kao i na ocjenu vježbe dobijenu od predsjednika Srbije.

Govoreći o združenom dejstvu on je istaknuo da se sve više se mijenjaju okolnosti, prijetnje postaju hibridne, i dodao da sve može biti sigurnosni izazov i prijetnja.

"Važno je da su svi dobro uigrani u sadejstvu", rekao je on.

Stefanović je ocijenio da je važno da je vojska Srbije dobro opremljena i naoružana, da su vojnici dobro plaćeni, i dodao da su u ovom mjesecu primili i značajno veću plaću nego ranije.

Kopirati
Drag cursor here to close