SABNOR u BiH

'Mi antifašisti Bosne i Hercegovine nemamo pravo na šutnju'

''Tražimo od Prdsjedništva države, koje je zaduženo za vođenje vanjske politike, da informira građane na kojem državnom organu je donesena odluka o izjednačavanju četničkog i partrizanskog pokreta.''
Vijesti / Flash | 12. 05. 2021. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nakon sramnog izjednačavanja Narodno-oslobodilačke vojske Jugoslavije i Jugoslovenske vojske u otadžbini, odnosno stavljanja u istu ravan Josipa Broza Tita i Draže Mihailovića i njihovog doprinosa u antifašističkoj borbi, na akademiji organiziranoj u Beogradu u povodu 9. svibnja – Dana pobjede nad fašizmom, mi antifašisti Bosne i Hercegovine nemamo pravo na šutnju. Tim više što je tom sramnom činu prisustvovao i Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te svojim istupima podržao takav revizionizam istorije i istorijskih činjenica'', stoji u priopćenju SABNOR u BiH, koje prenosimo u cijelosti.

''Najoštrije osuđujemo takvo predstavljanje naše domovine, te tražimo od Parlamentarne skupštine BiH da o ovom pitanju, po hitnom postupku, zauzme stav. Tražimo od Prdsjedništva države, koje je zaduženo za vođenje vanjske politike, da informira građane na kojem državnom organu je donesena odluka o izjednačavanju četničkog i partrizanskog pokreta.

Ako takve odluke nema, tražimo od pravosudnih organa BiH, ali i Parlamentarne skupštine BiH da poduzmu sve zakonske mjere kako bi se svi, bez obzira na kojoj funkciji bili, koji na ovakav način sramote državu, adekvatno sankcionirali i uklonili iz javnog prostora.

U protivnom ne ostaje nam ništa drugo nego da pozovemo narod u obranu domovine i njenog najčasnijeg dijela povijesnog naslijeđa.

Istovremeno, pozivamo sve antifašiste iz država nastalih raspadom Jugoslavije, da se udruženi, baš onako kako su bili udruženi Titovi partizani, zajedno suprotstavimo avetima povampirenog neofašizma, koji je digao glavu, i sasječemo ga u korjenu. Budimo dostojni onih čija djela baštinimo!

Smrt fašizmu – sloboda narodu!'', navedeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close