Potraga bez rezultata

MH370: Bez novih signala iz crne kutije nestalog malezijskog zrakoplova

Vijesti / Flash | 08. 04. 2014. u 07:37 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australijski brod koji je ranije pokupio signale koji bi mogli da budu emitirani iz crne kutije nestalog malezijskog aviona, nije otkrio nove signale.

- Nije bilo novih kontakata s odašiljačem, ali moramo da nastavimo pretraživanje još nekoliko dana sve do točke kada apsolutno nema sumnje da je baterija (crne kutije) ispražnjena - rekao je kooordinator međunarodne potrage Angus Houston na konferenciji za navinare u Perthu, u Zapadnoj Australiji, navodi AFP.

On je objasnio da se jednomjesečna potraga u Indijskom oceanu nalazi u kritičnoj fazi zbog roka trajanja baterija u crnoj kutiji koja emitira signal, pošto je već dostigla 30-dnevno očekivano trajanje, a ona jedino može da pruži odgovore šta se dogodilo sa nestalim avionom.

- Ukoliko ne dobijemo bilo koji dalji (novi) kontakt, imamo prilično veliki prostor za pretragu dna okeana i to će trajati dugo, dugo vremena. To je vrlo spor, mukotrpan posao - naveo je Houston, prenijela je agencija Reuters.

Houston, umirovljeni zapovjednik zrakoplovnih snaga Australije, potvrdio je jučer da su se čula dva signala - prvi se čuo oko dva i po sata prije nego što je brod izgubio kontakt, a poslije okretanja plovila primljen je ponovo (novi) zvuk u trajanju oko 13 minuta.

- Ovom prilikom dva različita povratna oštra zvuka su se čula. Značajno, jer bi to moglo biti od oba odašiljača - rekordera koji zapisuje podatake s leta i rekordera koji snima glasove u kokpritu - naveo je jučer Houston, a prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close