S nikolićem

Merkel izrazila strah od utjecaja ekstremista na BiH

Vijesti / Flash | 09. 07. 2015. u 11:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je na sastanku s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem da postoji opasnost da muslimanski ekstremisti utječu na muslimane u BiH i destabiliziraju Europu.

Govoreći o sigurnosnim izazovima u Europi, Merkel je navela kako Njemačka nastoji da propaganda islamskih ekstremista ne destabilizira regiju, priopćeno je iz Službe za suradnju s medijima predsjednika Srbije.

Merkel je zahvalila predsjedniku Srbije na iskrenim riječima, pohvaljujući želje i napore Srbije da uđe u EU. Istaknula je kako je vrlo dobro to što je Nikolić rekao kako je Srbija na čvrstom putu ka EU i ukazala da je potrebno paziti na zamor građana u eurointegracijama.

Govoreći o saradnji unutar EU, Merkel je navela kako postoji percepcija da se vodi rigidnija politika, te da, štoviše pojedine članice EU imaju drugačija shvaćanja demokracije.

"Naša politika je postigla rezultate, mi smo uspjeli potaknuti suradnju", naglasila je Merkel.

Nikolić je ukazao na činjenicu da Srbija predstavlja faktor stabilnosti u regiji, kao i da je na poziciji između Europe i Rusije, što je ponekad dobro, a ponekad nije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je ispratio na beogradskoj zračnoj luci "Nikola Tesla", zadovoljan je posjetom njemačke kancelarke.

"Zadovoljni smo posjetom kanacelarke Merkel, njezinom ocjenom reformi koje provodimo i potporom našem europskom putu", napisao je Vučić na svom Twitter nalogu.

Kopirati
Drag cursor here to close