Blokade

Mektić: U Vijeću ministara BiH nailazim na političke opstrukcije u borbi protiv korupcije

Vijesti / Flash | 29. 06. 2015. u 11:38 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić tvrdi da u Vijeću ministara BiH nailazi na političke opstrukcije u borbi protiv kriminala i korupcije u BiH.

Ministar Mektić u izjavi za Euroblic nije htio imenovati kolege koje ga opstruiraju, ali je poručio da ga neće spriječiti da za svog ministarskog mandata objelodani krupne afere i slučajeve korupcije u BiH.

"Tvrdim da se radi o političko-kriminalnim klanovima koji su duboko umiješani u određene slučajeve korupcije i koji pokušavaju zaustaviti njihovo rasvjetljavanje. Pojedine kolege u Vijeću ministara sprječavaju me da donesem nekoliko ključnih odluka koje bi stvorile pretpostavku da, zajedno s Tužiteljstvom BiH, otkočimo proces rasvjetljavanja krupnih slučajeva kriminala. Imamo određene blokade i na razini agencija, koje nemaju gotovo nikakvu komunikaciju s Tužiteljstvom BiH, naveo je ministar Mektić koji prst odgovornosti osobito upire u Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) BiH i njenog direktora Gorana Zupca (SNSD), za koje tvrdi da nisu odgovorili svojoj zadaći.

"Direktor SIPA-e nije jedini problem u snažnijoj borbi protiv kriminala i korupcije u BiH, ali jest jedan od problema jer je SIPA važan instrument u toj borbi, a do sada nije pokazala nikakve rezultate", dodao je Mektić koji je istaknuo da prioritet moraju biti krupni slučajevi korupcije, a ne manje bitne stvari.

Kopirati
Drag cursor here to close