dogovor

Mektić u New Yorku: Povećati broj bh. policajaca za misije UN-a

Vijesti / Flash | 03. 06. 2016. u 09:04 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine veoma uspješno je započela posjetu New Yorku i susrete sa dužnosnicima Ujedinjenih naroda na kojima se razgovaralo o budućem sudjelovanju policijskih službenika iz BiH u mirovnim misijama.

Tijekom odvojenih sastanaka šefa izaslanstva Dragana Mektića sa generalnim podtajnikom UN-a za mirovne operacije Hervé Ladsousom i pomoćnikom generalnog tajnika za vladavinu prava i sigurnosne institucije Dimitrijem Titovim, dogovoreno je proširenje mirovne misije Bosne i Hercegovine, odnosno povećanje broja policajaca iz BiH u misijama UN-a u svijetu.

Takva odluka donesena je na osnovu dosadašnjeg iskazanog profesionalizma u radu bh. mirovnjaka, što su potvrdili i prvi suradnici generalnog tajnika UN Ban Ki-moon koji su tijekom sastanka sa ministrom Mektićem izuzetno afirmativno istakli ulogu i doprinos bh. kontingenta u očuvanju mira i obuci lokalne policije.

Interes policajaca iz svih agencija u BiH za sudjelovanje u ovim operacijama je izuzetno veliki, koji su već završili respektabilnu i od strane Ujedinjenih nacija akreditiranu obuku u Centru za obuku za operacije podrške miru (PSOTC) u Butmiru.

Sastanci izaslanstva Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine održani su u okviru Summita šefova policija, koji se u organizaciji Ujedinjenih naroda održava u new Yorku. Na Summitu koji će danas otvoriti generalni tajnik UN-a Ban Ki-moon govorit će se o trenutnoj situaciji u mirovnim misijama i budućoj ulozi policijskih snaga UN-a, te najvećim sigurnosnim izazovima i prijetnjama u svijetu, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close