Razgovor sa Sindikatom

Mektić policajcima obećao veće plaće

Vijesti / Flash | 22. 11. 2016. u 13:57 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić primio je danas izaslanstvo Saveza sindikata policijskih organa u BiH, predvođenu predsjednikom Draganom Krvavcem, na kojem je razgovarano o započetim aktivnostima poboljšanja standarda policijskih službenika Granične policije BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Ministar Mektić je članove sindikata upoznao s prijedlogom povećanja plaća, istakavši da su u fokusu bili policajci sa najnižim činovima, s obzirom da trenutno imaju veoma niska primanja.

S druge strane, iz izaslanstva Saveza sindikata policijskih organa u BiH su ukazali da ova rješenja što prije treba uputiti u proceduru imajući u vidu da se bliži kraj godine i da je neophodno planirati i sredstava za ovu namjenu.

Sindikalci su još jednom ukazali na neravnopravan položaj policajaca na državnom nivou, navodeći primjere da njihove kolege na nižim nivoima pa i u pojedinim županijama imaju znatno veće plaće, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close