Skup natječaj

Mektić: Natječaj za izradu dokumenata je sumnjiv i treba ga poništiti

Vijesti / Flash | 28. 11. 2016. u 15:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine danas je u Banja Luci javno pozvao direktora Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) da poništi javni natječaj koji je raspisan za izradu dokumenata i putnih isprava, javlja agencija Anadolija.

Mektić je objasnio da je u pitanju vrijednost oko 25 milijuna KM, a natječaj je podešen tako da ga može ispuniti samo jedna kompanija u BiH.

"Neka idu na natječaj koji će stvoriti konkurenciju od pet ili deset kompanija i neka se putem konkurencije cijene i kvaliteta odabere predstavnik. Ciljano raspisivanje natječaja od 25 milijuna koji može ispuniti samo jedna kompanija za mene je sumnjiv posao", kazao je Mektić.

Skuplji obrasci

Naveo je da se informirao da jedan personalizirani dokument, osobna iskaznica sa obrascem sa personalizacijom košta oko tri KM, a građanima se naplaćuje 18 KM.

"Zašto? Zato što se teret ranijih štetnih ugovora prebacuje na teret građana", kazao je Mektić.

On je govoreći o svom saslušanju u Tužiteljstvu BiH vezano za IDDEEA rekao je da ne zna tko je protiv njega podigao prijavu.

"Znam da postoji prijava da sam u diskusiji svojoj na 53. sjednica Vijeća ministara BiH utjecao da se poništi javni natječaj za izgradnju zgrade IDDEEA u Banja Luci. Stojim i sad iza te svoje diskusije, ali nije ona opredijelila tu odluku, nego je zaključak Vijeća ministara bio jednoglasan da se poništi jer je po informaciji direktora IDDEEA prostor za, čini mi se, pet puta veći planiran nego što su realne potrebe IDDEEA ", rekao je Mektić.

Nema pomoći od stranaca

Komentirajući pitanje zakona o Ustavnom sudu BiH Mektić je istaknuo da se svi u BiH moraju osloniti na sebe i raditi u korist sebe.

"Stranci nam neće donijeti dobro i riješiti naše probleme ukoliko ih mi ne riješimo. Moramo imati više povjerenja u sebe i više želje da rješavamo probleme u interesu građana", kazao je Mektić.

Kopirati
Drag cursor here to close