Nredbodavac napada

Meksiko: Gradonačelnik Iguale povezan s nestankom 43 studenta

Vijesti / Flash | 23. 10. 2014. u 08:41 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Iguale na jugu Meksika naredbodavac je napada koji je kao rezultat imao šestero ubijenih i 43 nestala studenta, koji tjednima nisu pronađeni, priopćio je glavni tužitelj.

Policija Iguale je, kako tvrdi, dobila naređenje od gradonačelnika Josea Luisa Abarke, da spriječi studente da upadnu na jedan događaj na kojem je njegova supruga držala govor, rekao je novinarima glavni tužitelj Jesus Murillo Karam.

On je dodao da je Abarkeova žena bila povezana s narkokartelima, a da se sada, kao i njen muž i šef gradske policije, smatra bjeguncem, prenio je AP.

Karam je rekao da su vlasti otkrile ukupno devet masovnih grobnica u oblasti oko Iguale, u kojima se nalazi 30 tijela.

Prema prvim testovima DNK, nađeni posmrtni ostaci ne upućuju na nestale studente, prenosi Tanjug.

Građani Iguale protestirali su zbog nestanka studenata i tom prilikom zapalili zgradu Gradske skupštine.

Podsjećamo, Sidronio Casarrubias Salgado, šef narko-grupe Guerreros Unidos uhićen je zajedno s jednim od najbližih suradnika, izvijestio je na konferenciji za novinare prošli tjedan voditelj kriminalističke istrage pri ministarstvu pravosuđa Tomas Zeron.

Na meksičke vlasti domaća javnost, ali i međunarodna zajednica vrši snažan pritisak da se dozna sudbina nestalih studenata. U petak je u znak prosvjeda zbog nestanka studenata na ulice Acapulca, glavnoga grada južne države Guerrero izašlo nekoliko tisuća prosvjednika tražeći rješenje ovog problema i ostavku guvernera države Angela Aguirrea.

Kopirati
Drag cursor here to close