Kraj mandata

Mehmedbašić odlazi u mirovinu: Tko je novi županijski tužitelj HNŽ?

Vijesti / Flash | 24. 03. 2014. u 09:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavnom županijskom tužitelju Tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) Nijazu Mehmedbašiću petogodišnji mandat istječe 01. travnja, a Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH (VSTV) je, imajući u vidu ovu činjenicu, raspisalo natječaj za tu poziciju.

Špekulacije o tome tko će naslijediti Mehmedbašića, koji odlazi u mirovinu, uveliko su počele, a troje tužitelja Tužiteljstva HNŽ je, prema informacijama 'Dnevnog avaza', među kandidatima koji su se prijavili. To su Sabina Beganović, šefica Odjela za ratne zločine u Županijskom tužiteljstvu, te tužitelji Mirko Milićević i Zdenko Kovač.

Zanimljivo je da je među kandidatima i Ibro Bulić, koji je nakon rada u Tužiteljstvu HNŽ 2005. godine postao državni tužitelj. No, posebno znakovito je da je među prijavljenima i Mladen Jurišić, aktualni predsjednik Županijskog suda Mostar, kojem mandat na ovoj poziciji istječe 30. ožujka 2016. godine.

Inače, prema informacijama 'Avaza', kada su u pitanju čelne pozicije u Županijskom sudu i Tužiteljstvu HNŽ, hrvatski predstavnici očekuju rotacije ovih kadrova po nacionalnoj osnovi.

Iz VSTV-a je rečeno da je imenovanje glavnog tužitelja Županijskog tužiteljstva HNŽ planirano za narednu sjednicu, te da nadležno podvijeće za izbor glavnog tužitelja još nije utvrdilo prijedlog kandidata za ovu poziciju.

Kopirati
Drag cursor here to close